Kökshandtag, eller köksbeslag som det också kallas, finns i mängder av olika utförande och material. Numera kan nästan alla smaker och önskemål tillgodoses. Här får du tips om praktiska och snygga kökshandag som passar till både ditt hem och till företagets mat- och fikarum.

Köksbeslag till köksluckor och köksskåp

Det finns gott om variation när det kommer till köksbeslag tack vare ett ofantligt utbud. Du hittar dem i de stora möbelvaruhusen, köksbutikerna och byggvaruhusen. Numera finns köksbeslag även att köpa på nätet från en handfull webbutiker. Det vikta är att se skillnad på kvalitet och som vanligt brukar man få den kvalitet man är beredd att betala för. Vill man variera sina kökshandtag och köksknoppar med jämna mellanrum så kan självklart ett lågt pris vara försvarbart då de byts ut. Ska de sitta år ut och in i ett såpass utsatt rum som köket bör man nog vara beredd att betala lite extra.

SNYGGA OCH LITE ANNORLUNDA KÖKSHANDTAG

Förr fick man förlita sig på de kataloger som damp ner i brevlådan men numera är det bara att googla sig till inspiration, för Internet är verkligen fullt av spännande handtag. Man kan dessutom hitta fynd att köpa på direkten.

Ovanstående handtag är nog vad man skulle kunna kalla för ett klassiskt handtag. Många ser nog gärna detta i ett vitt kök med lantlig inredning och Shabby Chic, men det passar i de flesta kök. Jag ser även köksluckor i exempelvis ek som skulle gifta sig perfekt med detta vackra handtag.

Som kontrast till Rom handtag hittade jag Tolfa skålhandtag. Ett spännande handtag med en ganska annorlunda form. Det enda som får mig att höja på ögonbrynen är hur ofta jag skulle komma håg att damma och göra rent det inuti den vackra skålformen. Klicka på bilderna för mer info om dessa fantastiskt vackra handtag.