När höstmörkret kommer och sveper in så sveper också längtan efter julen in. Längtan efter det varma ombonade. Det är nog en överlevnadskänsla! Att överleva det kalla mörka nordiska klimatet genom att bona in oss med olika mysfaktorer som tända ljus, varma färger, textilier i olika material och belysningen som gör mycket för att vi ska trivas.

Julbelysningen är viktig. Det finns inte så många variationer på den traditionella julbelysningen men det kanske man inte behöver ha…men jag tycker personligen att det är svårt att hitta en julljusstake som träffar mitt hjärta och får mig att smälta. När julstjärnorna gjorde återtåg så skedde en utveckling och det kom massvis med olika vackra variationer. Helt plötsligt var det ”tillåtet” att ha andra färger än vitt och rött. Den kom i olika varianter och hade vackra mönster. Det blir också ett vackert sken i mörkret av julstjärnan där den hänger i fönstret och lyser upp. Wattväktarna har en del julstjärnor och annan julbelysning och tillbehör som kan ljusa upp! Jag har hittat en favorit bland julstjärnorna där…Det är, precis som de beskriver, en sober stjärna och jag kan tänka mig att den lyser vackert och att ljuset silas fint utifrån det mönster som den har.

Stjärna från Wattväktarna

 

Det finns så mycket att längta efter när det gäller julen…och även om det är en bit kvar till advent så betyder advent ankomst.  Jag längtar redan efter att göra fina pepparkakshus, julgodis, pynta med granris, fårfällar, julstjärnor och ljus. Jag är inte så förtjust i många tomtar och krimskrams som jag kallar det för…utan mer naturinslag i inredningen.

Men jag får väl än så länge ha min jullängtan och julförberedelse inom mig.

Ha det gott!

Kram Anna