Med hösten kommer sakta mörkare kvällar och lugnet lägger sig efter en ljus aktiv sommar. Känslan av att bona in sig och göra det ombonat och varmt inomhus sköljer över en. Det kommer nya möbelkataloger exv från Ikea, som väntas i postlådan from den 14 augusti, nya kataloger från de danska inredningsjättarna och inte att förglömma så börjar den stora inredningsmässan Formex till veckan.

Därefter kommer vi att kunna överösas av bilder vad gäller höstens inredningstrender .

Det är skönt att klä in hemmet i en massa härliga textilier såsom nya gardiner, kuddar, växter och härliga ljuslyktor som värmer upp en annars kall och mörk årstid. Att hitta ljuslyktor denna vid den här tiden på året är som att hamna i en djungel med alla olika sorters vackra växter. Det är helt enkelt svårt att välja ut bland alla varianter!

Mio hade fått in nya svarta ljuslyktor i två olika storlekar som jag fastnade för.

Lyktor från Mio

Dessutom har jag turen att snart fylla år…och fick en underbar ljusstake som inhandlades på Moii i Lyrestad. Den passade perfekt framför tegelväggen i köket. Moii är en underbar lantlig butik som ligger på landsbygden i Lyrestad. Det är en gammal lada som är full av fynd!  Moii är dessutom det holländska ordet för vacker. De säljer både gamla och nya inredningsdetaljer och möbler. Det är verkligen värt ett besök och ligger i en vacker trakt dessutom!

Hög lykta från Moii

Något som värmde mitt hjärta var också en gammal hylla som jag hittade i mitt allra första hus. Den hade jag glömt bort men så kom mina föräldrar hit med den igår. Jag har inte bestämt ännu var den ska få sin plats men det kommer jag nog att finna! Jag vet inte riktigt vad som är upp och ner på den heller…

Min gamla hylla- upp eller ner?

Spännade blir det att se vad som blir höstens färgtrender. Formex visar vägen.

Vi får dock njuta av sommarens fägring ett tag till men kvällarna är svalare och luften lite råare så tända ljus hör de härliga sensommarkvällarna till.

Värm varandra!

Kram Anna